donderdag 21 augustus 2014

Kookworkshops, nu nog inschrijven !


Kookworkshop met Hoeveproducten, creaties van Patrick Devos

 

Beste Kookliefhebber, Hobbykok of Sterrenchef-in-wording

In samenwerking met www.Onthaalopdeboerderij.be (Inagro-Beitem) wordt er op Baliehof Jabbeke 2 keer een zelfde Kookworkshop ingericht.

Chefkok Patrick Devos heeft een zeer uitgebreide menu samengesteld met bijna uitsluitend Hoeveproducten.

Op 10 of 17 september bent u van harte welkom op Baliehof om dat alles te aanschouwen.

Proeven hoort er uiteraard ook bij, en hopelijk vertrekt u dan met heel wat nieuwe ideeën om meer lekkere en authentieke Hoeveproducten op uw menu te plaatsen.

Chefkok Patrick Devos (www.patrickdevos.be):
"Ik ga altijd op zoek naar mensen die een kwalitatief hoogstaand product kweken.

En door dicht bij die producenten te staan, weet je perfect wanneer welk product op zijn best is.

Zo krijgen de consumenten de smaak voor streekproducten te pakken".

De kostprijs voor deze uitgebreide demo is gehouden op 30 € per persoon, wij vragen u dit te storten op rek BE38 7385 0207 7072  / KREDBEBB van Callemeyn Luc met vermelding van uw naam en de datum.

 

Er zijn nog enkele plaatsen vrij !

 

Ter info : Menu van Chefkok Patrick Devos    

  1. Originele kaascreaties

Krokantje van kruidenkaas met gel van fijne kruidenkaas (Baliehof). Kaastaartje (Baliehof) met kaasroom en sla van scheuten. Kaasbolletjes (Baliehof) in kokosvet gebakken met poeder van tomaat, champignons en paprika. Quinoa met basilicumkaas (Baliehof) en basilicumolie.

  1. Polderaardappelen (*) met dille, karnemelk (Baliehof) en Noordzeegarnalen, krokantje van aardappelen en garnalen.
  2. Verschillende soorten tomaat (Philip Vermeulen), oranje, mini, paprikatomaat "bambello", mini San Marzano, Umamitomaat, Tijgertomaat, chocoladetomaat, Summer Sun, tartaar van tomaat met een crème van kaas (Baliehof).
  3. Knorhaan met tuinkruidenkaas (Baliehof) krokantje, lamsoor (Hertenfinesse) en snijbiet, polderaardappelen met oude kaas en hoeveboter (Baliehof).
  4. Flan van eendenlever (Bekegemse Foie Gras) met oogstappel (Steffi Fruit), vlierbessen en Brugs beschuit.
  5. Edelhert (Hertenfinesse) met patersbier en mosterd (Mostaard Wostyn) klaargemaakt. Aardappelen met paterskaas (Baliehof) en yoghurt (Baliehof).
  6. Gebakken platte bil van edelhert (Hertenfinesse) met zalf en compote van shiitakes (Milki), shiitakes gekonfijt in lookboter, groene bladgroenten en rösti van polderaardappelen
  7. Pittige kaas (Baliehof) met peer (Steffi Fruit), siroop van limoen en honing.
  8. IJs van yoghurt met witte chocolade, mousse van yoghurt (Milki) en vanille, cremeux van chocolade en frambozen (Philip Vermeulen).

 

Tip: een gelijkaardige kookworkshop met Hoeveproducten gaat door in het Warandehof te Alveringem, zie link

 

Agendapunten voor het najaar:

Ø  Kaasmarkt Brugge 7 september

Ø  Kookworkshops Baliehof Jabbeke 10 en 17 september

Ø  Village Gourmand te Oudenburg 4 en 5 oktober met Vlaamse en Franse streekproducten

Ø  Damme Culinair Streekproductenmarkt 5 oktober

Ø  Countryside Flanders Expo Gent 30 okt – 2 nov

Ø  Jaarbeurs Roeselare Expohallen 1 nov - 11 nov

Ø  Agriflanders Flanders Expo Gent 15 – 18 jan 2015

 
 

Luc en Krista Callemeyn - Stroo

Gistelsteenweg 577 , 8490 Jabbeke -Zerkegem  (ctrl+klik voor kaart)

Tel + fax 050/81.11.02

GSM Luc  ---> 0477/41.61.07              GSM Krista  ---> 0474/432.687


 

Reserveer snel voor een bedrijfsbezoek met klas of groep!

Wil u meer weten over onze boerderij en onze werking, klik/kijk dan op deze link: http://www.agripress.be/start/artikel/410779/nl

 

Wij besteden veel zorg aan het controleren van ons bestand op dubbele adressen. Krijgt u deze mail meer dan 1 keer, gelieve ons te verontschuldigen.

Deze mail werd u verstuurd omdat u in ons adressenbestand aanwezig bent en omdat wij  vermoeden dat u in het aanbod van Baliehof interesse hebt.

Wilt u dit niet meer, stuur dan een mailtje naar baliehof@scarlet.be en wij doen het nodige. Excuses voor de overlast.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten