vrijdag 30 mei 2014

Engelse sferen proeven.

Op initiatief van het Innovatie-Steunpunt van de Boerenbond konden wij mee op een studiereis naar Engeland om in de plaatselijke supermarkten nieuw trends in voeding en verpakking te gaan waarnemen.
Via opstap in Veurne en de Kanaaltunnel reden wij naar Canterburry en omgeving en bezochten wij met een groep van 32 innovatieve boeren enkele plaaselijke supermarkten. Voor de meesten warend e rekken met voeding en zuivel het aantrekkingspunt, en onbevangen konden wij rondneuzen tussen diverse vormen van verpakking en uitstraling en presentatie.
Echt wel belangrijk voor ons omdat wij op zoek zijn naar een nieuwe verpakkingslijn voor onze yoghurt en plattekaas en desserten, liefst allemaal met een zelfde diameter maar een variabele hoogte.
Wij hebben nog steeds de keus tussen bedrukte potten of niet, bedrukte deksels of niet, eventueel een kartonnen sleeve met tekst en uitleg, eventueel een grote sticker erover.
Eén zaak is zeker: voor de hoogste voedselveiligheid gaan wij op zoek naar een gesealde deksel en goede uitleg op pot of etiket.
Wordt ongetwijfeld binnen enkele maanden vervolgd (of zeker opgevolgd)
Dank aan alle mede-reizigers voor het meedenken en de inspiratie voor dit omvangrijke project.
Enkele sfeerbeelden:
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten