woensdag 31 oktober 2012

Wat wordt daar gebouwd op Baliehof ??

Betreft : aanvraag vergunningen
Er werd door de aanvrager Luc Callemeyn en mede met hem door firma Biolectric een vergunning aangevraagd en door de gemeente Jabbeke verleend voor het bouwen van :
Ø 1)      een mestsilo voor opslag van bedrijfseigen mest met een doormeter van 15.50 meter en een hoogte van de zijwand boven de grond van 3,60 meter naast de bestaande groene loods (met een zijhoogte van 4,20 meter). De wanden van de mestsilo worden uitgevoerd in Roestvrijstaal inox 316 met een dikte van 3 mm en deskundig afgedicht met de beste silikonen. Op de mestsilo komt een puntvormige kap in zeildoek om te vermijden dat er regenwater in komt. Het geheel wordt omzoomd met streekeigen halfhoge beplanting. De aanvoer naar de silo gebeurd door mestpompen uit de mestkelder of mestzak (zie verder). De afvoer van de mest gebeurd op de zelfde transportmanier als op heden, namelijk voor het bemesten van de bedrijfseigen en met bedrijf verbonden akkers en weilanden.
Ø 2)       Een mestzak met een oppervlakte van 21 x 12 meter en een hoogte boven de grond van ongeveer 3 meter. De mestzak bestaat uit stevige geweven zeildoek en deskundig en met garantie warmgelast. De mestzak bevat de mest van eigen melkveebedrijf, en wordt verwarmd tot 38°. Zodoende wordt methaan vrijgemaakt uit de mest, die wordt opgevangen en geleid naar een motor gemonteerd in geluids-geïsoleerde container. De motor drijft een generator aan die de electriciteit levert die op het eigen landbouwbedrijf wordt verbruikt. Er is géén aanvoer van vreemde stoffen (enkel rundveemest en de kaaswei van de kaasproductie), er is géén extra transport, er is géén geluidshinder, er is géén reukhinder, er is géén vervuiling.  De mest die uit de mestzak naar de mestsilo wordt afgevoerd is dunner en bevat minder ammoniak, dus verwachten wij minder reuk bij het uitvoeren op het land. Dat is eigenlijk ook onze betrachting.
Van dergelijke installaties zijn er al een 40-tal operationeel in Vlaanderen, in onze streek onder andere al in Gistel (Patrick Devreeze), Beauvoorde (Pieter Dezeure), Pervijze (Johan Hollevoet). Er zijn er nog een 20-tal installaties in aanvraag of in uitvoering
Aarzel niet om meer info te vragen
Ø bij de bouwheer en eigenaar Luc Callemeyn
Ø bij de uitvoerende firma www.biolectric.be te Jan De Malschelaan 4b, 9140 Temse
Ø Bij Onderzoeksinstelling INAGRO van de Provincie West-Vlaanderen te Beitem
Ø Google op “mini-vergister” , “pocket-vergister” , “Biolectric”, “Mathieu Hendrickx” of “Tom de Bontridder in Hove”
Luc Callemeyn   0477/41.61.07

Geen opmerkingen:

Een reactie posten