dinsdag 30 oktober 2012

Onze Nieuwsbrief voor November 2012

Na een wisselvallige (en soms koude zomer) zijn we nu stilaan op weg naar de herfst, met de neerslag van de laatste dagen meegerekend kan je eigenlijk wel zeggen dat wij er al bijna middenin zitten.
Door de slechte weersomstandigheden zijn vele gewassen minder kunnen groeien, en dat heeft ook gezorgd voor mindere opbrengsten. Wij zijn op zoek gegaan naar alternatieve voedingsproducten voor de koeien en nu bezorgen wij hen een mix van hakselmaïs, voorgedroogd gras, bietenpulp en bierdraf. Inderdaad, een restproduct van de bierbrouwerij, misschien zal dat de smaak van de kaas ook positief beïnvloeden.
Op de boerderij maken wij ook plannen voor het plaatsen van een kleine vergistings-installatie (zie voorbeeld) zodat wij electriciteit kunnen produceren uit enkel de mest van onze koeien. Het zou ook een positief vervolg kunnen zijn dat de mest iets minder zal ruiken bij het openvoeren op het land. Ook daar hebben wij oog voor!

Baliehof te Jabbeke is nog steeds voor u beschikbaar in de Hoevewinkel en op de Markten te Brugge. In het najaar zijn wij ook te vinden op diverse evenementen, en daar wensen wij enige toelichting bij te geven.

Countryside te Gent in Flanders Expo

Van donderdag 1 tot zondag 4 november, van 10 tot 18 u (info klik)
Naar jaarlijkse gewoonte zijn wij ook daar weer beschikbaar met het volledige assortiment van onze ambachtelijke kazen. Wij zijn weer eens verplaatst wegens herschikking van de zaal 4, U vindt ons achter het kooktheater in de laatste rij. Wij hebben onze stand iets groter gemaakt en hebben nu een uitstalplaats van 8 meter. Nieuw is ons aanbod van crocque-monsieur voor de hongerige mens (natuurlijk met onze eigen kaas en met boerenhesp van de slager).
Wij wensen ook onze vaste klanten nog beter te kunnen dienen, en voor een goede bewaring van de aangekochte kaas zal nu een nieuwe vacuümmachine beschikbaar staan om tegen kostprijs alles netjes in te pakken. TIP: wist je trouwens dat je al onze kazen perfect in de diepvries kan bewaren, enkel zorgen dat je goed beschermt tegen uitdrogen. Een goed idee om wat voorraad kaas op te doen op Countryside!
Op aanvraag sturen wij normaal reductiekaarten op, maar daarvoor is het nu te laat en daarom verwijzen wij u naar de website waar je kan online reserveren , u betaalt dan 10 € ipv 12 €. Wij hebben wel nog reductiekaarten in de Hoevewinkel op vrijdag en zaterdag en op de markt te Brugge.

Jaarbeurs Roeselare, Expo Hallen Schiervelde

Van donderdag 1 tot 11 november van 14 tot 19 u (info klik) (programma klik)
Ook op de Jaarbeurs Roeselare zijn wij een vaste waarde geworden, jong en oud zakt af naar de Expo Hallen om wat info op te doen of een aankoop uit te voeren, of gewoon om er nog eens bij te zijn. Wij staan helemaal vooraan op de Jaarbeurs, een klein beetje verplaatst volgens vroeger, maar terug in de zefde gang. Ook hier weer een uitgebreid assortiment van ambachtelijke kazen, steeds met de joviale glimlach gepresenteerd, en ook hier vanaf maandag 5 november mogelijkheid om te laten vacuümverpakken tegen kostprijs. Een extra service voor de klant!

NIEUW nieuw nieuw ! Boerenadvokaat – Eierlikeur.

Het kriebelde al geruime tijd, waarom niet zelf proberen om advokaat te maken. Wij hebben de melk, wij hebben beschikking over scharreleieren van een collega, voeg wat suiker en vanillestok toe en doseer zuivere alcohol met mate. Dit alles volgens zelfontwikkeld recept en gepaste rijping.
Het resultaat mag er zijn! Een gepast vloeibare advokaat in een mooie fles, in een handige hoeveelheoid van 500 en 250 ml en voorzien van een mooi etiket. En dan de smaak! Zacht in de aanvang, maar langzaam prikkelend opbouwend tot het aroma helemaal de mond vult. Het alcoholpercentage is een zeer toegankelijke 15°, het advies is om koel te bewaren, op kamertemperatuur serveren en genieten met mate(n). Een aanrader en een succesproduct voor de feestdagen. Zeer lang houdbaar, alhoewel, als het flesje eenmaal geopend is …..

Welkom op Agriflanders Flanders Expo Gent

Van donderdag 10 tot zondag 13 jan 2013, van 9 tot 18 u

Dit evenement voor de landbouw in al zijn facetten beslaat het hele complex van Flanders Expo met standhouders in de veehouderij en mechanisatie, met tentoonstellingen en spannende prijskampen en met allerlei standen van officiële diensten en informatie.
Naar tweejaarlijks traditie zijn wij ook hier present met een uitgebreide stand met hoeveproducten, kazen, roomijs hoorntjes en crocque-monsieur.
En Boer Luc heeft allicht nog een spannende verrassing voor u in petto, let op de media.

Reserveren voor een leerrijk bezoek

Reserveren voor een bezoek aan Baliehof Zuivelboerderij te Jabbeke, het kan nog steeds!
Arrangementen die geboekt worden voor 1 januari genieten nog van de oude prijs in de bezoekersfolder, daarna volgt er een kleine aanpassing.
Wat mag u verwachten bij een standaardbezoek?
Persoonlijke ontvangst in onze degustatieruimte, toegankelijk voor groepen van 20 tot 80 personen of meer, alles gelijkvloers en voorzien voor mindervaliden. Als opener een dampende koffie, gevolgd door een heerlijke chocomousse van Baliehof (en terwijl iedereen zit te lepelen is het heel stil en kunnen wij beginnen uitleg geven), wij vertellen over onszelf, over de oerderij en over de hoeveproducten. Daarna bekijken wij een videofilm van 12’ en bezoeken wij de kaasmakerij en de kaasrijping, natuurlijk allemaal begeleid met eigen kaas-info en tips. Er wordt ook ruim ingegaan op vragen. Bij terugkeer in de ontvangstruimte staat een bord klaar met verschillende kaasproevertjes en weer begeleid door deskundige uitleg over smaak en ingrediënten. De namiddag wordt afgesloten met een vrij bezoek aan de Hoevewinkel waar u alles vers kan aankopen. Lees de enthousiaste reacties in ons Gastenboek van mensen uit de streek die Baliehof al bezochten!
Natuurlijk zijn er nog vele andere mogelijkheden, onder andere een bezoek met een stuk taart, of een dessertbord, of een kaasschotel met broodjes en aangepaste wijnen of bier.
Vraag naar onze folder, en reserveer vooral tijdig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten