zondag 20 oktober 2019

Baliehof kaas in de prijzen op de World Cheese Award

Yes, we did it

Onze deelname aan de prestigieuze World Cheese Award leverde al meteen een mooie score op.
In de reeks Belegen Kaas jonger dan 1 jaar stuurden wij een bol kaas van 9 maanden naar de grootste kaaskeuring in de wereld. Onze kaas werd enthousiast onthaald en kreeg meteen een Zilveren Medaille. Ja écht ! Daarmee laten we vele grote en professionele kaasfabrieken uit heel de wereld achter ons.

In de reeks Plattekaas of Kwark kreeg onze Volle Plattekaas van Baliehof een Bronzen medaille. De volle crème-achtige smaak werd dus duidelijk lekker gesmaakt door de jury.

Onze kazen onderscheiden zich in smaak door de uitstekende kennis van onze kaasmaaksters, maar ook door het strikt opgevolgde productieproces en in het bijzonder de voeding van onze eigen koeien en de liefde voor ons vak. Onze koeien hebben heel de zomer vrije weidegang en in de zomer verstrekken wij gezond lijnzaad voor een uitstekende smaak.

Enkele cijfers: aan de “World Cheese Award” in Bergamo Italië namen 4800 (!!) kazen deel uit 65 landen en 5 continenten. Meer dan 200 keurmeesters beoordeelden alle kazen en kozen hun winnaars per categorie. De kazen zijn op de wedstrijd onherkenbaar van oorsprong en worden blindgeproefd. Vervolgens mochten 16 top-juryleden nogmaals een World Champion kiezen.

Onze winnende Belegen kaas en onze superlekkere plattekaas zijn steeds te koop in de Hoevewinkel van Baliehof, op onze markt-verkoopplaatsen en in enkele delicatessenzaken waaronder de CRU winkels van Overijse, Gent-Kouter en Antwerpen-Groenplaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten