Wilt u ook als eerste onze Nieuwsbrief ontvangen?
Stuur dan een mailtje naar mailto:baliehof@scarlet.be
Aan de klanten en vrienden van Baliehof
Na een kalme en eerder koude zomer zijn wij in een mooie nazomer terechtgekomen.
Niet dat dit nog alles weer kan goedmaken, maar laten we er maar van profiteren.
Ik wilde u even laten weten dat er alweer vanalles gebeurd is bij ons.
Bezoek ook onze website www.baliehof.be voor de laatste nieuwtjes.
Nieuw! Arnoldus-kaas en Bavarois met speculoos
Wij hebben ons assortiment uitgebreid met enkele nieuwe creaties, onze bierkaas hebben wij verder op punt gesteld en wij hebben een samenwerking aangegaan met de Stad Oudenburg omdat zij een voortreffelijk bier onder hun hoede hebben, nl de Arnoldus. Het is een streekbier met bijzondere eigenschappen: Donkerbruin bier met beige schuimkraag. Het aroma is moutzoet. Hoofdzakelijk karamel in de neus. Het biertje heeft een zoete aanzet. De karamel komt ook tot uiting in de smaak. Lichtjes gebrande toesten. Peperprikkels. Licht bittere afdronk (Bron: Bierblog). Meerdere redenen dus om dit bier te gebruiken om onze kaas misschien wel tot de meest smaavolle bierkaas te brengen.
Wegens het succes van onze platte kaas met zijn zachte milde smaak en omdat een speculooskoekje altijd wel lekker is, hebben wij er een perfect huwelijk van gemaakt, met daarbij een paar geheime ingrediënten. Het resultaat is een speculoos-bavarois die heel goed past op een dessertbordje, of gewoon als tussendoortje.Wordt verkocht per potje van 200 gr,maar u kan ook combineren met een voordeliger groepsaankoopje met pudding-chocomousse-bavarois.
Bij Baliehof kijken wij ook al met een blik vooruit naar enkele najaars-evenementen waartoe wij u vriendelijk willen uitnodigen.
“Village Gourmand” op een nieuwe locatie in Oudenburg
Village Gourmand heeft zijn vaste plek in “Het Centrum” en de Basisschool Roksem verlaten en ingeruild voor de ruimere locatie in de zaal “Ipso Facto” in het abtsdomein van Oudenburg. Het recept blijft al 7 jaar hetzelfde: 15 Vlaamse en 10 Franse streekproducenten (de verste komt van 1120 km) presenteren u hun beste waren van wijn en kaas tot foie-gras, honing en everzwijn, en u kan er rijkelijk proeven. De feestelijke opening door de Burgemeester van Oudenburg in gezelschap van de Confrerie voor Gastronomie en vele gezagsdragers met een persoonlijke voorstelling van de producenten door Jan Schaeck. Datum 2 - 3 oktober Meer info: www.villagegourmand.be
Let op: Aktie van Baliehof: Gratis flesje Arnoldusbier bij aankoop van een stuk Arnolduskaas
“Openbedrijvendag bij toerisme-bedrijf Westtoer”
Openbedrijvendag voorstellen hoeft niet meer, nieuw is wel dat ook Westtoer ditmaal deelneemt en u in geuren en kleuren zal vertellen over wat het Provinciebedrijf te bieden heeft in het toerisme-aanbod in West Vlaanderen. Aansluitend is er een streekproductenmarktje in de tent. Wij presenteren er het aanbod van onze bedrijfsbezoeken en natuurlijk ook wat proevertjes in de kaas “van eigen kweek”. Wij heten er u van harte welkom! Datum 2 oktober
“Damme Culinair” te Damme
Ook traditioneel is de Streekproductenmarkt « Damme Culinair”, weleer gegroeid uit de Kaasmarkt Damme die u een keur van streekproducenten brengt met hun producten. Meer dan kaas, maar Krista is er aanwezig met een selectie van onze kazen. Uiteraard komt Krista zelf want het is haar geboortestreek (Lapscheure), en zovele bekende mensen komen langs om te proeven én te kopen. Datum 2 oktober
Countryside , Brugge Culinair en Jaarbeurs Roeselare
Iets verder in de toekomst (rond 1 nov) komen er de najaarsevenementen aan waar u ons met onze kazen en hoeveproducten kan vinden. Met uw permissie sturen wij u eind oktober nog wat meer nieuws
En is het dan weer stiller?
Op de boerderij genieten ook wij van een heerlijke nazomer, dat betekent niet dat wij stilzitten: eerstdaags gaan wij maïshakselen voor de wintervoeding van de koeien en de kalveren en meteen daarna weer gras zaaien, zo zijn wij alweer bezig met het volgende groeiseizoen. Er zijn ook volop koeien aan het kaven, en dat is nodig want dat betekent dat de koeien weer veel melk kunnen geven om lekkere producten van te maken.
Smakelijk!
met vriendelijke groeten,
Luc en Krista Callemeyn - Stroo
Gistelsteenweg 577 , 8490 Jabbeke -Zerkegem (ctrl+klik voor kaart)
Tel + fax 050/81.11.02
GSM Luc ---> 0477/41.61.07 GSM Krista ---> 0474/432.687
Van harte welkom in onze nieuwe Hoevewinkel elke week open op vrij en zat van 09 tot 18 uur (Bancontact beschikbaar!)
Wekelijkse markten te Brugge op woensdag zaterdag en zondag
.
U weet het natuurlijk wel, voor een kaasschotel groot of klein kan u altijd op ons een beroep doen ...
Reserveer snel voor een bedrijfsbezoek met klas of groep!
Wil u meer weten over onze boerderij en onze werking, klik/kijk dan op deze link: http://www.agripress.be/start/artikel/410779/nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten