donderdag 29 oktober 2015

Kom genieten op Countryside in Gent

Dit weekend van vrijdag 30/10 tot en met maandag 2/11 kan je weer naar Flanders Expo in Gent voor de beurs Countryside

meer info : www.countryside.be

Baliehof stat er op stand 4312 (Hall 4) met een heerlijke stand vol met de authentieke Boerenkazen maar ook met de JamJam confituren "van het Landthuys"

Praktische info                                        

Datum

Van vrijdag 30 oktober tot en met maandag 2 november 2015

Openingsuren

Open van 10 tot 18 uur
NIEUW:
op vrijdag 30 oktober organiseren we een avondshopping. De beurs is die dag geopend van 10 tot 21u!

Toegangsprijs

Volwassenen : 12 euro
Reductietarief via online voorverkoop : 10 euro
Groepstarief vanaf 15 personen : 10 euro
Kinderen tussen 6 en 12 jaar : 5 euro
Kinderen jonger dan 6 jaar : gratis

Huisdieren zijn niet toegelaten
Er is geen kinderopvang voorzien

Authenticiteit als codewoord...

Ruim 300 exposanten verzamelen dit najaar opnieuw in Flanders Expo Gent!
Ze tonen vooral prachtige, warme originele interieurs, objecten en verlichting,...
maar er is ook plaats voor culinaire delicatessen, reistips, kortom voor alles wat met genieten te maken heeft. 

Voor de 21ste editie trekken we de groene kaart en zetten het bos in de kijker.
Letterlijk! Want hal 2 toveren we om tot een heus bos waar u kan genieten van een heerlijke picknick.
The Barn, een authentieke houten schuur, is dan weer de eyecatcher in hal 1.

U kan er dus van op aan: Countryside+ ademt opnieuw volop authenticiteit uit!
We heten u alvast van harte welkom van vrijdag 30 okt. tem maandag 2 nov. 2015!

zondag 25 oktober 2015

Buurderij "De Open Poort" Brugge in Het Laatste Nieuws

Buurderij de Open Poort in een krantenartikel in Het Laatste Nieuws, met foto van Krista mooi in beeld

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-brugge/-buurderij-brengt-boeren-en-buren-samen-a2499760/

Bestellen kan een hele week lang, op dinsdag avond om 13.59 wordt de bestellijn (klik),   afgesloten en op donderdag kan je al ophalen. Levende vers !


'Buurderij' brengt boeren en buren samen

De mensen van Baliehof laten hun kaas proeven. - Foto Proot
De mensen van Baliehof laten hun kaas proeven. - Foto Proot

De eerste 'buurderij' in onze regio heeft de deuren geopend. Het is een plaats waar lokale boeren vanaf nu elke donderdag tussen 17 en 19 uur hun producten aanbieden. Iedereen kan vooraf online bestellen en nadien de producten afhalen in de serres De Open Poort nabij het OLV-ziekenhuis in Brugge. De boerderij 't Lof der Kruiden uit Veldegem is de initiatiefnemer. Onder meer ook Frambozenkwekerij Devlieghere, Hellebos Fruittuin, De Levende Aarde, Hoeveijs Z, Baliehof, Hof Ter Meulen en Milki werken mee. "In Frankrijk is dit concept al heel bekend", zegt Marc Pierloot van 't Lof der Kruiden. "Deze 'buurderij' is de eerste in West-Vlaanderen en de vijfde in Vlaanderen. 'Buurderijen' zorgen ervoor dat de gebruikers weer voeling krijgen met de aarde." Inschrijven is gratis en zonder verplichtingen. Meer informatie op www.boerenenburen.be. (BHT)

zaterdag 17 oktober 2015

De nieuwe Buurderij "Open Poort" te Brugge

Hey nieuwe Buren,
Vrijdag 16 oktober 11:36u ...en onze winkel is geopend !!!
WELKOM bij BUURDERIJ DE OPEN POORT - BRUGGE
Hier kan je direct inloggen: https://boerenenburen.be/nl/assemblies/7711
We starten de eerste Buurderij met 8 boeren en producenten en meer dan 150 producten geteeld, gegroeid en gemaakt in de eigen streek.
Groenten, fruit, zuivel, kruiden...heel veel bekende dingen maar toch ook een aantal verrassende nieuwigheden.

Shoppen kan 24/24 bij onze Buurderij tot volgende dinsdag 00:00u. Op donderdag bent u dan telkens welkom in onze Buurderij De Open Poort om uw bestelling te komen afhalen. Ik ben er zeker van dat u toch wel curieus bent wie al dat gezond lekkers met passie en speciaal voor u verzorgd heeft, niet ?
Nog niet helemaal zeker hoe dit hier zo allemaal in z'n werk gaat... geen probleem, ook zonder bestelling bent u van harte welkom op onze eerste Buurderij op 22/10 waar wij u graag wat meer uitleg verstrekken over de opzet van Boeren en Buren. Meer nog, we laten u proeven van al dat lekkers. Wedden dat u niet lang zal twijfelen om een bestelling te plaatsen ?

In de nabije toekomst zien wij onze Buurderij graag nog verder groeien met oa brood, vis, kip met en zonder ei, ...
Nog vragen of opmerkingen ... shoot, en anders
veel shopgenot en tot donderdag !

Marc

zaterdag 10 oktober 2015

Met Westreex zeer positief in de media

onder andere gepubliceerd in Landbouwleven:

Westreex oplossing voor distributie hoeveproducten


Het leveren van hoeveproducten bij professionele klanten thuis is niet evident voor hoeveproducenten. Via Westreex biedt de provincie West-Vlaanderen hier een oplossing.
Boeren hun kernactiviteit is het produceren van voedsel. Het rechtstreeks bij de middenstand leveren van die producten hoort daar meestal niet bij. Nochtans is het een interessante markt in de korte keten. “Voor boeren is het geen kerntaak en vanuit de markt komt vaak de opmerking dat het moeilijk is om aan die typische hoeveproducten te komen”, legde Stephanie Van Lancker van het West-Vlaamse kwaliteitslabel voor hoeveproducten ‘100% West-Vlaams’ uit. Een ‘pick, drive & deliver’-dienst was een ontbrekende schakel.
Voorbeelden in Nederland (DistrEko) en provincie Antwerpen (DistriKempen) toonden dat die schakel kon gevonden worden. In West-Vlaanderen is die schakel Cindy Vanden Abeele. Deze enthousiaste boerendochter investeerde in een bestelwagen met koeling en neemt de logistiek van acht hoeveproducenten voor haar rekening. De hoeveproducenten dragen hun professioneel klantenbestand over aan Cindy, zodat ze kan starten met 130 professionele klanten. Deze schaal is nodig om de logistiek rendabel te krijgen. Klanten kunnen bij haar hun bestelling doorgeven. Zij geeft vervolgens die bestellingen door, haalt de goederen op en levert ze bij de professionele klanten zoals traiteurs en restaurants. De rechtstreekse levering van boer tot klant zorgt voor zeer korte levertermijnen en dus zeer verse producten.
Ook de facturatie neemt Ciny voor haar rekening. Ze zal ook op zoek gaan naar nieuwe klanten. “Vroeger kregen we de vraag of we onze producten bij hen thuis konden leveren. Dat kon niet, maar met iemand als Cindy zal dit in de toekomst wel kunnen”, denkt Luc Callemeyn van het Baliehof uit Jabbeke.
Vooral het voorbeeld van DistriKempen in de provincie Antwerpen is een inspirerend voorbeeld. Zij slaagden er op relatief korte termijn in hun gemeenschappelijke omzet bij de start te verdubbelen. Een voorbeeld dat ongetwijfeld ook in andere provincies op interesse zal kunnen rekenen.